



Armut reçeli denemesi yaptım bugün... Bahçeden topladığımız güzelll armutlarımızı yıkayıp sapları üzerlerinde kalacak şekilde soydum.Kaynamış suyun içinde 5 dakika kaynattım.Çıkardım.Aynı suyun içine şekerini,karanfilini ve gülyağı çiçeğini ekledim.Koyu kıvama gelene kadar bu karışımı da kaynatıp armutları tekrar bu karışıma ekledim ve armutlar rengini alana kadar pişirdim...kavanozladım sonnracıma....
Sadece reçelle kalsam ya ...Birde kavanoz süslemesi denedim....Eskiden kalan pütür kareli kumaşımı tabağın tersiyle ölçüp yuvarlak olarak kestim.Şöyle eski sandıklarda bolca bulunan bardak ağzı kapatmak için kullanılan gerekli mi gerekliymişşşş olan dantel parçalarını da kumaşların ortalarına diktim.kavanozlarımın ağzına kraft ip kendir ipi de denilen şeylerle bağladım.Beğeninize sundum....
Aslında bunları işimin en yoğun olduğu bugüne
Bayağı doğal ürünle geri döndüm zaten orada da yorulmuştum,eve gelince hem temizlik ,hem getirdiklerimizi ayıkla ayır kışlık hazırla vs.vs.vs....
Bugün bayağı yoğun geçti benim için...









No comments:
Post a Comment