Tuesday, July 17, 2012

Patatesli Börek









4 Yufka



İçi için:



Haşlanmış patates



Soğan, salça



Sıvı yağ, margarin



Maydanoz, tuz



Sosu için:



1,5 Çay bardağı su



1 Çay bardağı sıvı yağ



1 Yumurta



Üzerine:



1 Yumurta sarısı



Susam



Yapılışı: Soğanlar yemeklik doğranır, sıvı yağ margarin karışımında pembeleşene dek kavrulur. Haşlanıp doğranmış patatesler eklenir kavrulur. İnce kesilmiş maydanoz, tuz eklenip ocaktan alınır. Tüm sos malzemeleri bir kaba konulur çırpılır. Yağlanmış tepsiye iri parçalanmış yufkalar, aralarına sostan sürerek ve patatesli içten koyularak döşenir. Üzerine kalan sos sürülür. 1 Yumurta sarısı çırpılıp, böreğin üzerine sürülür. Patatesli böreğin üzerine susam serpilir ve fırında üstü kızarana kadar pişirilir.


No comments:

Post a Comment