Monday, September 10, 2012

Piliç Kebabı Tarifi

















Piliç Kebabı


MALZEMELER

800 gr Piliç (gögüs kismi)

40 gr margarin

100 gr Sogan

1 iri dis Sarmisak

200 gr Domates

50 gr Dolmalik biber

100 gr Mantar

4 corba kasigi Krema

1 tatli kasigi Tuz

1/2 tatli kasigi Karabiber

2 bardak Su

1/2 adet Limon

YAPILIŞI

Ön hazirlik olarak pilicin gögüs kismindaki derileri alip, atin. Gögüs etini iri

kusbasi dograyin. Sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.

Sarmisagi ayiklayip, ince kiyin. Domatesi, kabuklarini soyup çekirdeklerini

temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin. Dolmalik biberin sap ve çekirdekli

kisimlarini alip, atin. Biberi serit biçiminde kesin. Mantarlarin büyük olanlarini

dörde, orta boy olanlarini ikiye kesin. Saplarinin uçlarini kesip, atin. Küçük

mantarlari, saplarinin uç kisimlarini kesip attiktan sonra, bütün olarak birakin.

Mantarlari içine biraz tuz atilmis ve 1/2 limon konmus bol suda yumusamaya

baslayincaya kadar yaklasik 1/2 saat- haslayin. Süzdürüp, bir kenara alin.

Yagi genisçe bir tencerede orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca piliç

parçalarini ilave edin. Atesi açin. Piliç parçalarini bir kevgirle sik sik

karistirarak, 3-4 dakika, pembelesinceye kadar sote edin. Sogan, sarmisak,

dolmalik biber ve mantari ilave edin. Sik sik karistirarak, 3-4 dakika daha

pisirin. Tuzunu ve biberini serpin. Domatesi serpistirin. Ara sira karistirarak

birkaç dakika daha pisirin. Kremasini ilave edin. Ardindan suyunu verin.

Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Piliçleri, agir ateste 15-20

dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira

tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse

pisirme süresini 10 dakika daha uzatin.

No comments:

Post a Comment