Monday, September 10, 2012

Piliçli, Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi













Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı


MALZEMELER

60 gr margarin

1 adet orta boy kuru sogan

2 parça piliç but veya gögüs (kemiksiz,deriiz, yassi kesim)

1 adet kabugu soyulmus domates (ince kiyilmis)

1 yemek kasigi un

1 bardak su

4 adet düz patlican (karniyarik patlicani gibi soyulmus ve tuzlanmis)

1 kahve fincani kiyilmis mantar (taze veya konserve)

2 su bardagi sivi yag (patlicanlari kizartmak için)

80 gr rendelenmis kasar peyniri

1 kahve kasigi salça

Yeterince tuz

 

YAPILIŞI

Dört adet patlicani karniyarik patlicani gibi soyarak tuzlayin. 15 dakika

kadar bekletip aci suyunu alin. Bol suda birkaç kez yikayip süzün.

Bir çukur kizartma kabina sivi yagi koyup kizdirin. Hiç suyu kalmamis

patlicanlari kizgin yagda her tarafini esit bir sekilde nar gibi kizartin ve bir

süzgece alarak kalan yaglarin süzülmesini saglayin. Patlicanlari

pisireceginiz tepsiye dizip ortasini açabildiginiz büyüklükte oval açip

bekletin.

Not: Patlicanlarin sudan tamamen arinmis olmasina ve kesinlikle ilik veya

soguk yaga atilmamasina dikkat edilmelidir. Aksi takdirde soguk yag

patlicanlarin içine süngere girer gibi girip çok agir bir yemek olmasina

sebep olur.

Bir tencereye margarini koyup kizdirin. Kiyilmis sogani ilave edip pembe

bir renk alasiya dek kavurup kiyilmis mantari ilave edin. 2 dakika mantarla

birlikte kavurup sotelik piliçleri ekleyin.

3 dakika kadar daha kavurduktan sonra unu ilave edin. 1 dakika karistirip

kiyilmis domatesi ve salçayi ilave ederek 1 dakika da domates ve salçayla

birlikte kavurup suyu ilave edin ve tuzu ekerek 5 dakika sonra ocaktan

alip daha evvel kizarttiginiz patlicanlarin içine piliç etini müsavi bir sekilde

doldurun.

Kalan suyunu tepsinin içine koyup patlicanlarin içine konan piliçleri

kapatacak bir sekilde rende kasari serpip 10 dakika kadar kasarin nar gibi

kizarmasini bekledikten sonra firindan çikarin ve hemen servise sunun.

No comments:

Post a Comment